Украинци с български произход днес предават отворено писмо българските институции 

...
Украинци с български произход днес предават отворено писмо българските институции 
Коментари Харесай

Украински българи: Неутралитетът на България ни убива

Украинци с български генезис през днешния ден предават отворено писмо българските институции  - парламент, държавно управление и президент, с което молят за помощ и поддръжка. В него има апел и към българските медии, с цел да може гласът на хората в Украйна да стане по-силен и да бъде чут, оповестява БНР.

Писмото е подписано е от съвсем 800 индивида, а основател за правенето му е Татяна Станева, която е етническа българка, живееща в Украйна.

„ Това е гласът на българите от Украйна. Ние желаеме България да заеме ясна позиция и публично да поддържа страната, в която живеем. Тя би трябвало да даде оръжие, с цел да може да се отбрани украинската земя. Това е нашият дом “.

Сънародниците ни, живеещи на украинска земя, упорстват също да спре съветската агитация в България, както и поръчките за заемане на неутрална позиция.

„ Неутралитетът на България ни убива. Това не е война сред Русия и Украйна, а на цивилизациите. Когато Украйна стана самостоятелна страна, ние започнахме да се усещаме свободни и самостоятелни. Започнахме да учим български “, пишат те.

" Някои хора в България имат вяра повече на руснаците, в сравнение с хората, в чийто вени тече българска кръв ", означи Станева.

„ Не би трябвало да бъде по този начин. Ние страдаме. Обръщаме се към България като към майка, а тя се държи като мащеха “.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР